2010. január 16., szombat

Van egy Dating függőség?


Steve Penner

Mindenhol fordulni, ezekben a napokban a tévében látom, Dr. Drew Pinsky felbukkanó tárgyalt egyfajta függőség vagy másik.

Dr. Drew, ahogy ő szereti nevezni, hogy a rendező a "Celebrity Rehab" sorozatú a VH1. Most a harmadik évad, a sorozat jelenleg összpontosít nyolc úgynevezett sztárok, akik állítólag egy szexuális függőség.

Az előző szezon Dr. Drew arra összpontosított, celebs az alkohol-és kábítószer-függőségek. Ő egy önálló népszerű "függőség szakértő", és egy nemrégiben lezajlott talk show volt, megkérdezte, ha az emberek lehetne rabja szinte semmit. Dr. Drew válasza az volt, hogy ő határozza meg a "függőség", mint a kényszeres használata gyakorlatilag bármire, ami kárt okoz az egyén életét, karrier, vagy az egészségre.

Jut eszembe, hogy egy szenvedély, ami szerintem nagyon is valós: "randi-függőséggel", és ez nem keverendő össze a szexuális függőség.

Mivel a tulajdonos az Párkeresés LunchDates 23 éve, láttam, sok kislemez akit szeretném minősíteni, mint hogy rabja randi. Ezek az emberek, akik állandóan keresik teljesíteni a tökéletes személy, az érzés, hogy mindig van ott valaki, aki csak egy kicsit jobb, mint az a személy, hogy ő esetleg jelenleg randi. Egy idő után sokan váltak rabja a keresés maga.

Tudom, hogy korábban azt mondta, hogy valaki a megállapítás, hogy egy hosszú távú kapcsolat (és talán feleségül) a számokat játék, és az egyik meg kell felelniük a lehető legtöbb ember.

De a probléma ma az, hogy mivel nagyon sok egyedülálló, elvált, özvegy és az emberek a randi világon, és mert elterjedt az üzletember és az online társkereső szolgáltatások, valamint különféle tevékenységek felé irányul kislemez, gyakorlatilag bárki fel magukat meg tudjon felelni, és mára több jogosult személy egy hét alatt, mint száz évvel ezelőtt valaki esetleg találkozott egy évben!

Ezért, mivel ez olyan egyszerű, hogy legalább kap első dátumát ma vált egyre könnyebb az embereknek, hogy függővé válnak az egész folyamat randi.

Milyen típusú személy inkább legyen egy társkereső rabja? Általánosságban elmondható, hogy elsősorban (de természetesen nem kizárólag) a férfiak több mint 40, aki megtalálja Annyival könnyebb teljesíteni a nők, mint amikor fiatalabb volt. Ahogy öregszünk, a férfiak Ismerkedés Quotient emelkedik, és sok közülük olyan, mintha azt a közmondásos "gyerek az édességbolt."

Beszélgettem néhány ember, aki kapcsolatban, hogy milyen nehéz volt számára, hogy megszerezzék a nők járni akkor volt, amikor a középiskolában vagy főiskolán, illetve a 20-as évek. Egy elvált férfi elmondta, hogy különösen most, hogy az ő 50-es évek közepén (és nagyon sikeres), ő lesz a nagyon, nagyon válogatós. Ő azt elismerte, hogy bizonyos értelemben ő fog nyerni "bosszú" a nők, akik elutasították őt, amikor fiatalabb volt. Ha egy nő nem volt pontosan mit is keres, ő el fogja utasítani őt (talán még mielõtt elutasította őt).

Ez az ember egy klasszikus eset, hogy valaki egy társkereső függőség. Tagja volt a LunchDates több évig tartott a tagság megújításáról, valamint a folyamatos ülés után a nő nő, és soha nem maradt a kapcsolat több mint egy-két hónapig.

Ma a férfiak, mint õ is regisztrálhatja magát az online szolgáltatások, mint például Match.com vagy eHarmony.com, és gyakran néhány kislemezt események a hónapban. Ezért rendkívül könnyű számukra, hogy megfeleljenek kettő három különböző nő egy hétre.

Egy ilyen ember is megfelel egy nőt, akivel sok mindenben közösek, és megállapítja, vonzó. De aztán felfedezi egy kis hiba, talán még szeret síelni, és ő nem, vagy ő egy kicsit rövidebb, mint amit szeretnének.

Gondolatban még mindig tervezi, hogy lásson neki újra, és a megkötése az első időpont ő teljesen őszinte, mikor veszi őt telefonszámot, és azt mondja, feltétlenül hívja őt.

Most már néhány nap múlva, és ő compulsively trollingozáshoz valamilyen saját online települések (talán secretively az irodában), és átjön a másik fotó vonzó, még magasabbra nő, aki azt állítja, hogy ő egy termékeny síelő. Vajon követ átmenő-val ígéretét ahhoz, hogy az első nőt, vagy akár egy drogfüggő kergeti a tökéletes jó, ugye e-mailt az online nő, és azt tervezi, hogy meglátogassa a hétvégén inkább? Mit gondol?

Persze még mindig megtenni az első nő meg egy másik este. De aztán ő emlékszik regisztrált sebességgel társkereső esemény péntek este, és ő fantasizes, hogy ő csak esetleg találkozik valakivel még jobb is.

Ja, és azt is emlékeztet ő a telefonszámot, a mű kollégája állítólag igen vonzó nővér, így hát úgy dönt, hogy azt tervezi, hogy megismerd a villásreggeli vasárnap reggel. Aztán ott van, hogy a művészet mutatja ő vesz részt vasárnap délután, ahol tudja, lesz rengeteg jogosult egyedülálló nők.

Néhányan azt gondolhatják, ez a forgatókönyv nevetségesen hangzik, de biztosíthatom arról, hogy sok társkereső szenvedélybetegek odakint, akik végig az ilyen típusú döntéseket minden héten.

(Van még hozzá, hogy vannak még bőven nők váltak randi-függők. Ezek általában nagyon vonzó nők, akik nem lesz probléma a férfiak, akik a mai napig őket.)

Emlékszem, sokszor az én Párkeresés az, amikor az egyik tanácsadói számolt be a következő beszélgetést a kliens:

Tanácsost: "Szóval milyen volt az ebéd dátum Sue?"

Ügyfél: "Jó volt, volt egy igazán szép idő. Nagyon aranyos. "

Tanácsost: "Leszel látta újra?"

Ügyfél: "Uhhh, nem tudom, talán." (Szünet) "Tehát ugye van egy másik meccs számomra?"

Sokan egy társkereső függőség nehezen hagyja abba a keresést, még akkor is, ha azok vehetnek részt egy viszonylag komoly kapcsolatot. Tehát miután monogám, egy személlyel néhány hónap, amikor a kezdeti lelkesedés kezd halványulni (talán ő érzékeli valami végzetes hiba), a kényszeres viszket, hogy visszatérjen a vadászat jött vissza.

Talán ez a személy lehet még folytatni a kapcsolatot egy ideig, még azután is felvette volna a telefont, és a hívó Párkeresés tanácsosának, és ezt mondta egy izgatott hang: "Vedd le nekem a hold! Bárki csatlakozhat nagy mostanában? "

??? ?? ?? ??