2012. április 7., szombat

Dating In The Fast Lane


Ola Zdzarska foglalt készül neki havi sebesség-randi esemény egy bárban található Pekingben szórakoztató hotspot a Sanlitun.

Húsz ember a különböző országok és régiók előkerülnek részt 10 fordulóban egy-egy beszélgetés, hogy az utolsó hét percre. Amikor az idő múlik, a férfiak csere ülések, amíg minden egyes személy 10 mini-időpontok.

"Elmondhatom, hogy vannak szikra a két ember beszél, és aki unatkozik," mondja Zdzarska, nézte a 10 részt vevő párok meghitt beszélgetések.

Eredetileg a lengyel, a pekingi szervező rezidens tartja speed-dating események az elmúlt öt évben több, mint egy hobbi.

"Én speed-dating esemény havonta egy alkalommal, és minden alkalommal, több mint 100 ember iratkozzon fel erre az eseményre," mondja. Olvas keresztül, az alkalmazások és handpicks 20 vagy 30 embert, aki azt hiszi majd párosítani jól együtt.

Zdzarska a fishbowl Események vált ismertté, nem csak a külföldiek és a kínai Pekingben huszonévesek, de azt is felkeltette egy kínai online társkereső cég.

Zdzarska, aki szintén szabadúszó újságíró, kiderül, hogy Kína egyik legnagyobb társkereső honlapok, megtagadta, hogy felfedje, melyik, megközelítette őt beszélni dolgozik együtt egy jövőbeli projekt.

A cég akarja, hogy átvegyék a fordulatszám-társkereső platform segítségével az ügyfelek a kínai és az ő külföldi forrásokból alatt akvárium nevét. De Zdzarska azt mondja, még mindig gondolkodik a lehetőséget, mert ő nem tervezi, hogy bővíti a közeljövőben.

"Örülök, hogy munkám is elismerte őket, de akvárium események sokkal inkább a személyes hobbi, és nem vagyok pénzt belőle amúgy," mondja.

Legjobb barátja, Allison Johnson, ő is üzleti partnere. De Johnson el az Egyesült Államokban, mind a rendezvényszervező hagytak Zdzarska. Felveszi helyszínek, kiválasztja az italok és ételek, és személyesen válaszol az e-mailek minden jelölt.

"Normális esetben van érkezési sorrendben szolgálják szabály. De Exchange e-mail velük (jelöltek), és kap az alapvető információkat elsőként eldönteni melyiket kell választani, "mondja.

Azt mondja egy kínai ember egyszer regisztrált egy társkereső-sebesség esetén, és e-mailben fejezte ki óhaját, hogy megtalálják egy amerikai barátnője.

"Az amerikai lány nagyon széles, és ott lehet a kínai-amerikai, afrikai-amerikai, koreai-amerikai és így tovább. Megkérdeztem tőle bizonyos feltételnek, és azt válaszolta, hogy minden amerikai lány is megteszi. Aztán elkezdtem kételkedni abban, hogy ő valójában keres egy amerikai lány, vagy csupán egy amerikai vízum. Tettem neki a feketelistáról, "mondja.

Zdzarska mondja eltekintve szándék és angolul folyékonyan, nemzetiség és az életkor a két fő szempont neki, ha választott a résztvevők.

"Mindig próbálnak egyensúlyozni a nemzetiségeknek a résztvevők, úgy, hogy nem lesz túl sok ember ugyanazt a háttérben, hogy unalmas lesz mások. És én mindig szeretném meglepni a résztvevőket, "mondja.

Az esemény december 3 a 10 nőstények voltak a kínai szárazföldről, kettő Tajvanból, kettő az Egyesült Államokban, kettő az Egyesült Királyság és egy Oroszországból.

"Ha egy ember számára, aki már 50, a résztvevők ezúttal a 25 és 35 között, oly módon, hogy több közös érdekek és témakörök," mondja.

Zdzarska mondja a kínai speed-dating kultúra sokat változott az évek során, és a résztvevők egyre fiatalabb.

"Két évvel ezelőtt a kínai nők, akik részt vettek akvárium események voltak, általában a korai 30-as években volt, és tényleg a komoly kapcsolatot. De látom, manapság több fiatal kínai nők között 25 és 28, aláírásával fel az események, csak hogy megfeleljen a barátok, "mondja.

Zhu Wenjing dolgozott Program Managere egy multinacionális cég Pekingben szeptember óta 2010. Ez volt az első alkalom, hogy részt vegyen sebesség-randi.

"Mielőtt jöttem Pekingbe, külföldön voltam sok éven át, és én vagyok szokva, hogy a nyugati gyakorlat a barátságot. Aztán észrevettem az akvárium események Time Out magazin Pekingben, és úgy döntött, hogy jöjjön, "mondja.

Zhu azt mondja, nem keres egy komoly kapcsolatot, hanem új barátokat különböző háttérrel.

Zdzarska mondja eltekintve kínai nők, kínaiak is egyre több lelkes résztvevő speed-dating események külföldi nők.

"A kínai emberek jönnek, hogy az eseményeket általában éves kora között 25 és 40, és a legtöbbjük élt külföldön, vagy amerikai születésű kínai. De mégis, ott is a kínai srác, aki még soha nem járt külföldön, és gyere ide keresi a feleségét, "Zdzarska mondja.

Azt mondja, látja a növekedés bátorság és nyitottság a kínai emberek az elmúlt években.

"Két-három évvel ezelőtt, a barátaim, akik részt vettek a kínai-külföldi kapcsolatok a kínai nők és férfiak idegen," mondja.

De most, a helyzet változóban van, és a kínai férfiak teszik ki az összes 40 százaléka regisztráció akvárium Események, Zdzarska mondja.

Eltér néhány kínai férfi közvetlen szándékkal keresi a felesége révén speed-dating események, idegen emberek, másrészt, úgy az esemény oly módon bővíteni a baráti kör.

Nad Chishitie az Egyesült Királyságban honos webdesigner Pekingben, aki részt vett két akvárium speed-dating eseményeket.

"Én még soha nem csináltam ilyesmit vissza az Egyesült Királyságban, mert az emberek nem hiszem, ez nagyon kínos. De most, azt hiszem ez egy jó módja annak, hogy költeni 150 jüan ($ 24, 18 €), egy pohár bort és beszélgetni 10 teljesen különböző nő vasárnap este, "mondja.

Zdzarska keze kártyákat a résztvevők számára, hogy értékeljék saját mini-ből: "Menjünk date", "A kávé először, majd date", "Stay barátok" és "nem illeszkedik". Néhány napon belül, ő küld e-maileket hagyta, hogy a résztvevők tudják, hogy van-e mérkőzés. Ha igen, e-mail címeket cseréltek, és ez akár a résztvevők folytatni a kapcsolatot.