2011. szeptember 6., kedd

Hogyan érezze magát Nagy Amikor körül


Az egyik leghíresebb pszichológiai kísérletek minden idők orosz Nobel-díjas Ivan Pavlov bizonyult a jelenséget ismerjük, mint "klasszikus kondicionálás" vagy a "szövetség". Talán hallott már a kísérlet.

Pavlov rigged kutyák eszköz, amely összegyűjti a nyál. Amikor etetni a kutyákat, hogy salivated. Ez egy természetes, reflexív válasz. Ez nem tanult, ez nagyjából ösztönös.

Pavlov, majd hozzá egy extra lépést. Ő táplálja a kutyák és egyszerre cseng. A kutyák, mint korábban, azt követően, hogy nyáladzik táplálják. Miután ezt egy ideig, Pavlov csöngetett táp nélkül a kutyák. A kutyák SALIVATED egyébként. A kutyák már "kondicionált" társítani a harang cseng az étellel, amely aztán elindította a reflexív válasz (nyálelválasztás).

Mit is van ennek köze, hogy sikeres a nőknél?

MINDENT!

A nők Pavlov kutyái. Valójában mindannyian Pavlov kutyái. Mi társult elég sok mindent.

Előfordult már, fogott egy foszlány a parfümöt, amely emlékeztetett minket, ha a volt, mert használt viselni? Ön társult adott illat az ex. Hosszú ideig, hogy a "parfüm + Amy", "parfüm + Amy", "parfüm + Amy" ... , majd a hirtelen ez csak "illat" és az elme automatikusan hozzáadja a Amy, mert most, hogy a társult parfüm vele.

Ugyanez a dal a rádióban, bizonyos szakaszain utak a gyermekkorban, sőt egy bizonyos filmet. Biztos vagyok benne, akkor gondolom egy millió példa.

Szóval, most, hogy megértsék, hogyan légkondicionáló és társulási működik, mi a következő lépés?

Nos, a megértés csak a fele a csatát. Jó ismernie kell a fegyvereket a arzenál, de nem jelenti azt, egy dolog, ha tudod használni őket.

Szóval, most, hogy megértjük, mi kell használni, hogy uralkodik a dolgok a mi javunkra, hogy segítsen a nőknek, és végül használni, hogy meghódítsa a világot. Nos, oké, majd én elintézem, hogy utolsó része, és aggódni a nők.

Két fő módja dolgot összefüggésbe hozható: pozitív és negatív.

Pozitív szervezetek lesznek barátaink. Ők lesznek, mint a kis hangok a fejében, hogy fogja emlékeztetni őt akkor is, ha nincs a közelben. Mivel a legjobb egyesületek munkáját egy érzelmi vagy gondolati szinten, ez az, amit kell megcélozniuk. Azt akarjuk, hogy társítani magunkat bizonyos akaratlan testi válaszokat.

Amikor meglát, mit akarsz testét csinálni?

Szeretnénk szíve faji, ő légzése felgyorsítása. Azt akarjuk, arcán a flush, bőre bizseregni, neki tanulók kitágulnak. A fiziológiai jelek az izgalom. Szóval hogyan megyünk erről?

Meg kell társítani magunkat izgalmas dolgokat. Ez a fő oka annak ajánljuk az úgynevezett "akció időpontját." Azt akarod, hogy az adrenalin szintet, szíve hevesen dobogott. Túrázás, kerékpározás, sziklamászás, korcsolyázás, laser tag, medence, bowling, minigolf, stb dolgok érintő tevékenységet.

Mivel akkor vele, ő fogja társítani a izgalom veled. Aztán, amikor eltávolítja az egyik eleme, a többi kapcsolódó elem lesz nevelkedett elméjében. Így a következő alkalommal, amikor meglát, fogja tudat alatt úgy gondolja, "izgalmas", és ő lesz izgatott. És a következő alkalommal ő izgatott, különösen akkor, ha csinál az azonos tevékenységet te együtt, ő fog gondolni rólad. És ez csak megerősíti a szövetség több.

A dolog szem előtt tartani, az, hogy szeretnénk neki jó érzés, amikor a körülötted. Minden alkalommal. Emlékszel, hogy a sorban a "The Lion King"? Hakuna Matata. "Nem gond."

Amikor veled van, ő képesnek kell lennie arra, hogy hagyja el a problémák az ajtó, és csak szórakozni. Ön saját idegenvezető, hogy egy jó kívülre az ő mindennapi feladatait. Azt akarja, hogy jól érezzük magunkat, amikor veled van. Ő majd társítani meg a boldogság, és ha egyszer már elért, hogy a te arany.

Most néhány szót a negatív egyesület. Ezek azok a dolgok, hogy ne minden áron.

Előfordult már evett valamit, mint, mondjuk, burgonya saláta, és ütött az ételmérgezés? Ha, mint én, azt követően, hogy a puszta gondolat a burgonya saláta érzi magát rosszul. És úgy tűnik, senki sem tudja meggyőzni, hogy egyen burgonyasalátával már utána. Ön társítani az ételeket a betegség. Ez egy nagyon negatív egyesület.

Tehát láthatjuk, hogy miért nem akarod, hogy egy lány munkatársa neked valamit negatív.

Ez nem mindig lehetséges ellenőrizni ezeket a dolgokat, de tudjuk csökkenteni a kockázatokat.

Ha a lány utálja a munkáját, és ez teszi őt teljesen szerencsétlen, ez nem egy jó ötlet, hogy menjen el hozzá a munkahelyen. Ő kavargó negatív érzelmek, és az érzelmek valószínűleg lesz legyőzni bármilyen pozitív hatása, hogy a látás lesz, különösen, ha nem ismerik egymást jól.

Ne menj el vele, amikor beteg. Ha az előírtnál őt, és hogy ő beteg, akkor akár azt is lehet burgonya saláta, haver. És ha a rossz hangulat, maradj a pokolban tőle. Azt akarja, hogy társítani akkor pozitív energiával, nem negatív akadva-at-a-világot Vibes.

A legnagyobb tényező, hogy a nők törődnek a kapcsolatokban is *** HOGYAN érezze magát .***

A jobb vagy rosszabb, pozitív vagy negatív, ahogy érezze magát, és az érzéseket, hogy ő társai veled nagyban fog hatni az eredmény - akár sikerül, vagy nem attól függ nem kis részben az, amit gondol, amikor gondol rólad.

Dating Choices Von Mai Mate Choice Kopieren entwickelt haben


Kontrolling kérdések


Vagyok értékesítési vezető a nagy pénzügyi értékesítési szervezet. Mint ilyen, én rendszeresen részt vesznek kereskedelmi konferenciák, tréningek és workshopok. Az egyik különösen szeminárium témája volt, kontrolling értékesítése vezető kérdésekkel.

A napi konferencia véget ért, egy barátom és én a hotel bárjában, amelynek néhány koktélt. Ahogy épülnek ki Florida és a konferencia Chicagóban télen, nyilvánvaló volt, hogy voltunk out-of-towners.

Különben is, mi meglátott egy nagyon vonzó, fiatal nő ül egyedül az egész bár tőlünk. Mivel mi voltunk már tárgyalja a nap szeminárium témája, azt mondta a barátom, hogy én úgy tudtam használni, hogy ugyanazt a technikát, hogy megfeleljen neki, és megszerezni a számát. Tehát fogadni azt.

Aztán odament és azt mondta bocsánat és bemutatkoztam. Azt viszont mondta, hi. Mondtam neki, hogy nézett ki, mint ő volt idevalósi, és ő beleegyezett. Azt mondta: "Nagyszerű. Hadd kérdezzem meg, mi a kedvenc étel, ha volna mindent, amit akart?" Azt válaszolta kissé questioningly, "homár".

Azt mondta: "Tökéletes. Itt Chicago, mi lenne a kedvenc hely a homár, ha tudnál menni sehova akarsz?" Azt mondta: "Szeretem a Lobster Diablo, a King Crab Csárda."

"Tényleg? Szóval, ha már megnyerte, nem tudom, mondjuk egy rádió pályázat ad ki ingyenes homár vacsorát a King Crab péntek este, akkor valószínűleg menni, ugye?" Azt gondolta, majd azt mondta: "Igen, azt hiszem, igen." "Még ha kellett vacsorát egy másik verseny nyertesei?" "Igen, azt hiszem, hogy lenne ok" mosolygott.

"Még ha a másik győztes én vagyok?" Azt gondolta, egy pillanatra, és én csak vártam egy kis mosolyt neki válaszolni. "Nem, én nem bánom" mondta még egy halvány mosollyal.

"Akkor, pénteken este a King Crab Csárda találkozunk vacsorára. Nyolc thirty ok?" "Igen." Ő mosolygott: "Ez rendben van."

Aztán váltott névjegykártyákat és azt mondtam neki, hogy nevezném őt pénteken a nap, hogy biztos ne összehangolt mindent. Akkor azt mondta neki, nem tudtam várni, megfordultam, és elindult vissza a barátom a másik oldalán található.

By the way, ez egy igaz történet. Több óra van, hogy valóban kijött több értékesítési technikák és szemináriumok, hogy én tanítottam, és részt vett.

Először is, (és mint a hírlevelet mindig támogatja) Én odament hozzá egy magabiztos, de nem veszélyeztető módon. Aztán csak be magam (messze a legjobb "pick-up vonal" van). Ezután megkérdeztem egy sor látszólag ártatlan kérdést, és úgy érezte, biztonságban válaszol rájuk. Majd megigazította válaszokat újból megerősítették a kérdést oly módon, hogy ez volt irányul a "közeli" vagy elérése, amit szerettem volna a beszélgetést.

Azáltal, hogy ő vállalja, hogy vacsorázni egy idegennel (idézet, a másik győztes) ez lesz nagyon nehéz neki, hogy azt nem az én meghívó nélkül nagyon durva. Ezen kívül, azt hiszem, ő nagyra egyediségét a megközelítés.

(Azt is gondolom, volt rá nekem a felénél, de élvezi a játékot, ahogy az gyakran előfordul.)

A legfontosabb, ami gyakran azt a DJ Hírlevelek, ez volt a kombinációja az egyediség és a bizalmat, hogy kinyitotta az ajtót.

PS Azoknak az értékesítési területen odakint. Ne feledje, minden értékesítés. Vedd amit tanultál, a munka és alkalmazza azt a céljait az irodán kívül. Meg fog lepődni.