2010. június 18., péntek

Házasság és nagy tudomány Ne keverjük össze


Néhány évvel ezelőtt, Satoshi Kanazawa, majd pszichológus Egyetem Canterbury Christchurch, Új-Zéland, elemezte a életrajzi adatbázis 280 nagy tudós - matematikusok, fizikusok, kémikusok, biológusok és a. Amikor számított a kor minden egyes tudós a legnagyobb pályája - a minta elsősorban férfi - Kanazawa megjegyezte, érdekes tendenciát. Után a címer alatt a harmadik évtizedben az élet, a tudományos termelékenység - amint a nagy felfedezések és kiadványok - esett le drasztikusan a korral. Amikor ránézett a családi történelem, a minta, úgy találta, hogy a termelékenység csökkenése kevésbé volt súlyos az emberek között, akik még soha nem volt házas. Egy csoport, nem házas tudósok továbbra is eléréséhez be a késő '50-es évek, és ezek aránya csökkenni volt lassabb.

"A termelékenység a férfi tudósok általában csökken a házasság után azonnal," mondja Kanazawa egy e-mail interjút az ő jelenlegi iroda a London School of Economics és a politológiai az Egyesült Királyságban. "A tudósok általában" álljon "a tudományos kutatások alapján a házasság, mint bűnözők álljon el a bűncselekményt követően a házasság."

Kanazawa az talán vitatható terv, hogy egy evolúciós pszichológus. "Az emberek magatartása tudományos kutatás (vagy mást csinálni), hogy vonzzák a nők és házasságot köt (bár akaratlanul)," mondja. "Micsoda € ™ s a pont tesz a tudomány (vagy bármi mást), ha már házas? Házasság (vagy, pontosabban a reprodukciós siker, amit a férfiak általában elérni csak a házasság révén) a cél, a tudomány, illetve bármi más férfiak is hanem azt. Az én szempontból, a tudósok nem más, mint bárki más; evolúciós pszichológia vonatkozik minden emberre egyformán, "tette hozzá.

A házasság Toll a nők

Házasság is kimutatták, hogy káros hatást gyakorol a karrier a női tudósok. Az adatokat a National Science Foundation azt mutatják, hogy a nők, doktori szintű tudósok, mérnökök és kevésbé valószínű, hogy összeházasodnak, mint a férfi társaik (66% versus 83%). Ezek közül házas, azonban a nőket sokkal inkább szembe problémák vendégek két-karrier házasság - az egyik oka, hogy kétszer olyan gyakran, mint a férfiak, hogy a házastárs dolgozik teljes munkaidőben.

Add hozzá a gyermekek a mix, és a problémát súlyosbítja. Kutatás Kimberlee Shauman, asszisztens szociológus professzora a University of California, Davis, megállapította, hogy időben ki a születés és a gyermeknevelés komolyan, gyakran visszafordíthatatlan, gátolja az womanâ € ™ s karrierje.

Házasságok, amelyek növelik Karrier

A házasság valóban és elkerülhetetlenül súlyos csapás a férfi és a női tudósok? Vagy segíthet előre a tudományos pálya? Hallani néhány valós szempontok gyakorolt hatásáról szóló házasság egy tudományos karrierjét, azt a kérdést vetette fel a ScienceCareers fórum.

Több fórumon hozzászóló látta a házasság, mint a forrása az érzelmi és a pénzügyi stabilitás, nem pedig a veszélyes hullámtörés. David, a molekuláris biológus, a feleségét, miközben mindketten a doktori iskolában. Most már házasok 6 éves, David "wouldnâ € ™ t cserél akármi. El sem tudom képzelni próbál végig, hogy én (mi) már nélküle, mint a partnere."

"Miután a dolgozó házastársa a doktori iskolában, vagy egy Orion is óriási előny, mivel youâ € ™ re nem leplezik, hogy nem az egységes, alacsony fizetés," mondta Rich, mérnök. "Az én esetemben, itâ € ™ s is segített, hogy Iâ € ™ ve nagyon jó ügyelve pályafutásom része az életemnek - és nem pedig fordítva."

"Iâ € ™ ma végzős Ph.D. hallgató," mondja egy másik. "Mi mindketten az orvosi kutatásban, és a Shea € ™ s kapott egy egyetemi diploma, és hidd el, segít, hogy feleségül. Mindketten donâ € ™ t volna elég pénz, de thereâ € ™ sa sok örömet, mint minden nap izgalmas , nagy jövő gondolni. "

Kristen feleségül legközelebbi munkatársa 6 hónap befejezése előtt neki értekezés, és elégedett azzal, amit ő kéri, őt "a-lab" és az "otthoni" együttműködés. "Az egyik legnagyobb előnye az, hogy mi vagyunk a két tudós, hasonló kutatási, és megértjük a meghajtó és a szenvedély, mely része a szakma. Miután valaki, aki megért téged, és te teljes mértékben támogatja egy nagyszerű eszköz segítségével Grad iskola, a Orion év, és azon túl. "

A múlt hónapban, amikor részt vettem egy író "konferencián New Yorkban, az egyik a hangszórók volt Sreenath Sreenivasan, egy adjunktus és a dékán a hallgató a Columbia University Graduate School of Journalism. A jelenetet úgy írja le az ő házassága által kiváltott élénk kép a fejemben. Ott ült szemben a párnája az ágyban laptop az ő kezében. Ő foglalt, több feladattal felesége (a vezetési tanácsadó és anyja két kisgyermekek) is dolgozik egy laptop, jobbra mellette ülő. A kettő jobbára elektronikus úton való igényes munkák, de szintén az azonnali üzenetküldő egymással, nyilván az azonos érzelmi "sávszélesség" saját odaadás mind a karrier és a házasság.

A házasságok Fall Apart

Néhány házasságok arenâ € ™ t elég erős ahhoz, hogy ellenálljon a törzsek tudományos karrier. "Én mindig is reméltem, hogy majd jobb lesz - az érettségi után, miután a Orion után birtoklás," mondja Chris, egy másodéves Orion Kanadában. "Sajnos, semmi sem javult. Ha valami, ez egyre rosszabb lesz (több bizottság, több konferencia, több papír, több hallgató, több támogatást, több vélemény, több frusztráció). Mondanám, ha a tudós, igen, házasodik. Ha Ön a scientistâ € ™ s partnere, szerintem a hosszú és kemény, ha tudsz élni, hogy az a kapcsolat, "mondja.
Rewton, a foglalkoztatott egyetemi docens egy 9 éves gyermek, couldnâ € ™ t ért egyet többet személyes által támasztott kihívások a tudományos karrier. "Az egyensúly a munka és az otthoni élet mindig is vitatott a házasság. Van egy bizonyos tudományos kultúra, hogy nehéz vonatkozzon, egy nem-tudós," mondja. "Ez volt komolyabb probléma korábbi pályafutásom során voltam próbálkozik az oktató munkahelyet, stb, de ez még mindig egy probléma."

"A felesége voltam egy ember tudós, de ez a kapcsolat megromlott, miután kapott egy kar helyzetét (s didnâ € ™ t). Én új munkahely kényszerített bennünket egy hosszú távú házasság (300 mérföld), amely didnâ € ™ t életben, "mondta Elizabeth.

Nasif a legfontosabb egy mexikói székhelyű szervezet úgynevezett biológia kabinet, meséli, hogy több mint 30 év házasság, a felesége féltékeny volt mire fordítják pályafutását. Mivel munkája tovább növekedett, keserű lett, és végül elment. Ő doesnâ € ™ t hibáztatom őt. "Mi zavar mi feleséget is elhanyagolják. Vásárolj neki egy csokor rózsa minden héten, amikor a vásárolt készletek tudományos magadnak, mint egy könyv, a mikroszkóp, a Petri-csészébe, stb"

Ez a házasság nem fordul

Sok tudós azt kifogásolják, hogy a jellegéből adódóan a tudományos karrier lehetőségeket korlátozza, hogy találjunk egy olyan partnert. "Sok tudomány aránytalanul férfi," mondta Chad, egy mérnöki gyakornok. "Voltak hetek során doktori iskolában, ahol a szó szoros értelmében nem beszélhet egy nő. Én is emlékszem részt fél 50 vagy több résztvevőt, még akkor is számít a nők egyrészt, akik mind vettek."

"A mozgó-körüli problémát egy óriási probléma," tette hozzá. "Még ha találtam az álmom lányt, ami nem valószínű, mivel az intenzív terhelés, miért lenne ő érdekelné? Kevesebb dolog van nagyobb Downer, mint mondani egy időpontot, hogy youâ € ™ ll kell költözik egy távoli helyre a közeljövőben."
"Hogy őszinte legyek, én egy olyan ember, aki, hogy mindent tartásba az én tudományos pályára," mondta Os. "Én azonban wouldnâ € ™ t javaslom ezt, mert mások az emberek és az ülés megkezdése kapcsolatok csak még nehezebbé válik."

"Itâ € ™ s mint Noahâ € ™ s Ark, és youâ € ™ ve elmaradt a nagy párosítás fel", mondja Kelly.

Szerint a közelmúltban cikket a német Die Zeit újságban, itâ € ™ s nem csak találnak partnert, hanem elkezdjük a család, amely megnehezíti a tudományos karrier. A cikk egy olyan tanulmányról számoltak a kutatók egészen a doktori hallgatók tanársegédként. Úgy ítélte meg, hogy egy óriási 73%-a 37 - 42 évesek nem volt gyermeke. Magyarázza a jelenséget, a cikk megjegyezte, hogy olyan nehéz a tudósok találni egy állandó helyzet Németországban, hogy ezek alatt a 40 év gyakran kényszerült arra, hogy rövid távú alkalmazás nélkül a pénzügyi stabilitás és lakossági.

Az így végzett munka

Sajnos, az akadémiai környezet gyakran súlyosbítja a problémákat járó tudós házasságok. "A helyzet a fiatal családok is különösen aggasztó, mert a hosszú út (a graduális, hogy diplomás, hogy a fiatal tudós, Orion), hogy biztosan terjed át womanâ € ™ s termékeny év," mondja egy Orion, aki szintén egy szülő, egy fiatal gyerek. "A Whitehead Intézet, Caltech, a Stanford és a tettek lépéseket a helyes irányba, de a jelenlegi képzési környezetet nem" családbarát "," tette hozzá.

Ez az Orion akkor csörgők le a kívánságlista: liberálisabb szabadság program lehetővé teszi, hogy a végzős hallgatók és postdocs távolmaradást, kis összegű támogatások bérelt technikai vagy intézményi támogató személyzet számára, hogy kezeljék kísérleteket, amikor egy beteg gyereknek, hogy felvette fel a napközbeni, segítségnyújtás átvállalására a költségek, a gyermekgondozási szolgáltatások kölcsön támogatás postdocs, lehetőségek részidős munkát, és az átfogó közigazgatási, pénzügyi, és jogi segítséget.

Más hallgatók figyelmét, hogy a tudomány és a zsonglőr házasság gyakran áldozatot követel, valamint a rugalmasság: feladják a munkalehetőségeket, hogy a partnere marad saját laborban, a hiányzó családi esemény előadásában a konferencia, illetve, hogy elkésik a munkából, mert figyelembe ellátást a beteg gyermek, például. "Egy tökéletes világban, akkor volna mindent, soha semmit sem feláldozta házasság vagy karrier", mondja Liz. "A világ isnâ € ™ t tökéletes. Megéri? Minden percben."

"Áldozat egy kétirányú utca. Néha áldozatot időt a labor tölteni egy barátnője vagy felesége, â € | de elmondhatom, itâ € ™ s is megéri. A végén, amikor a barátok házasodni és a saját családjuk, a szülők elmúlik, és a családok eltávolodik, és ha az idős nő, a gél doboz isnâ € ™ t lesz ott az Ön számára az ünnepek, és azokat a pillanatokat, amikor szüksége van valakinek a támogatás, "mondta Bob. "Valóban, Micsoda € ™ s pont felfedezése a legnagyobb dolog a világon, ha senki megmondani, hogy mikor jössz haza?"

ScienceCarriers.Org

?-FDA ????? ???? ???????? ???? ?? ????