2011. január 7., péntek

Japán nők néz ki, hogy a fiatal férfiak, romantika


Tokió - A 34 éves Sayuri Shimizu törte meg a hír, hogy a szülei, hogy ő tervezett nősül egy férfi hat évvel fiatalabb, mint maga, nem voltak mérgesek.

Éppen boldog végül férjhez megy.

Egyre több japán nő késleltetése vagy kihagyom a házasság teljesen. De azok számára, akik még mindig szeretnék romantikus, fiatal férfiak egy trendibb.

A növekvő pénzügyi függetlenségét japán nők teszi kapcsolatot fiatalabb férfi egy járható út, ezekben a napokban egy olyan földön, ahol hagyományosan a feleség hivatkozott férjek gazdasági táplálékot.

"A házasság régen egy megélhetési mondta Kaori Haishi (40), aki írt könyvet írt a témáról, és akinek saját férje, Yasushi, 34.

Házasságok a menyasszony régebbi, mint a vőlegény elszámolni csaknem egyharmadát az összes esküvők 2002-ben, akár az alig 18% 1987-ben, állítja egy felmérés szerint a Nemzeti Népesség és Szociális Biztonsági kutatás.

A nők arra várnak, már a házasságot - az átlagos életkor az első házasság ugrott 29,8 és 2005-ben 25,9, 1992-ben - míg az nem házasságban élő nők a harmincas évek elején nőtt a 32%-a múlt évben mintegy 14% 1990-ben.

Egy része a női idegenkedés a házasság tükrözi a nők növekvő állapotát a munka helyett a mélyen gyökerező elképzelés, hogy kell őket engedelmes, mondta a szociális kommentátor Rika Kayama.

"Ennek eredményeképpen, a nők, akik illetékesek a munka és a magas jövedelműek számára nehéz megtalálni a férjek és partnerek," mondta.

Japán nők már nem várható, hogy kilép a munka után házasságot. Miközben a nővérek lag sok országban, egy 1986-os Equal Employment Opportunity törvény el számos formális akadályokat.

Ismerkedés egy fiatalabb ember egyszer okozott kellemetlenséget, de Mika Tsukuda (35), akinek férje 29, azt mondja, barátai lásd társkereső egy fiatalabb srác, mint "egyfajta státusz szimbólum".

A nők nem szívesen köti a hagyományos asszonyokhoz illő szerepek inkább rugalmas hozzáállás a fiatal férfiak.

"Minden az idősebb emberek, amit én kelt mondták nekem, hogy azt akartad, hogy otthagytam a munkát," mondta Haishi.

Nem minden rózsás az idősebb nők, akik férjhez fiatalabb férfi.

Kaori és Yasushi Haishi megállapította, hogy a konzervatív japán bankárok nézett ferde szemmel, amikor kérte a lakáscélú hitel.

"Nem nekünk kölcsönt adni a pénzt, mert a terv az, hogy az ember kell idősebb, mint a nő, és a nő tartozik az otthoni," mondta.

Shimizu mondta a szülei jobban aggódik a vőlegénye, mint ő, amikor azt mondta nekik esküvőjén terveket. "Azt hiszem, azt gondolták: ez rendben van vele, annak ellenére, hogy olyan fiatal?"

Takashi Tsukuda lát egy fejjel egy idős nőt feleségül egy fiatalabb srác - kevesebb eséllyel ő lesz hagyott özvegy.

"Az átlagos különbség a várható élettartam a férfiak és a nő hét évvel â € | tudjunk meghalni együtt", mondta. - Reuters