2010. május 21., péntek

Romantikus élet a fogyatékkal élők


"Istenem segíts," mondta Graham, gördülő szemét szeretetteljes elnézés.

Graham és Ruvolo, mind a 32, elfogadják egymás gyengeségek a gyengédség. Az egyik alkalommal a romantika bajban volt egy lány "volt, túl sok időt a Gary házában, és én nem tetszik," Graham mondta, hogy hat hónapot töltött a párok tanácsadás, és dolgozott ki.

A következő akadály lesz elköltözött a családi házak, mind a Brooklyn, hogy egy csoport tartózkodás. Ott, az első alkalommal, Graham, aki szellemileg visszamaradott, és Ruvolo, aki Down-szindróma, akkor engedélyezett az időt együtt, zárt ajtók mögött.

A páros edzője volt a randi, romantika, és a fizikai intimitás olyan szociális szolgálat ügynökség, amely továbbra is élen járjon az új mozgalom az egészséges szexualitás a 7 millió amerikai a mentális retardáció és a kapcsolódó fogyatékos.

A következő lépés

Milyen szakértők szerint a legújabb határ a fogyatékossággal él személyek jogai, egy kicsi, de egyre növekvő zenekar pszichológusok, pedagógusok és a kutatók társadalmi lehetőségek és a tanítási képességek élvezni őket, gyakran több mint a kifogásokat a védő szülő.

Egy nemzedékkel ezelőtt, fiatal felnőttek, mint Graham és Ruvolo általában csak az intézmények, nem várható a normális élet. Minden megváltozott, hogy 1975-ben, amikor egy bírósági végzés zárt a hírhedt Willowbrook állam Iskola Staten Island, NY, és költözött a lakosok, és mások, mint azok az ország egész területén, a közösségi környezetben élni, teljes mértékben azok korlátait megengedett.

Hogy magukban részt környéken iskolák és gazdaság fizető munkahelyeket. Most sok férfi és nő a 20s és 30s, ösztönözte a gyermekkorból a független, elvárják, hogy az azonos, amikor kifejezte, hogy romantikus és szexuális szükségletek.

A kilátás, hogy a gyermekek, hogy szexuálisan aktív gyakran riasztó szülők tudatában a nagyarányú molesztálás közötti értelmi fogyatékos. És a szervek, amelyek programokat legalább részben finanszírozza a kormány által már sokkal inkább hangsúlyozzák a visszaélések megelőzéséhez, a betegség és a terhesség, mint felkészülés ügyfelek számára intimitást.

"Sok ember még mindig azt hiszi, hogy a válasz erre: önmegtartóztatás," mondta Philip Levy, elnöke az intézet fiatal felnőtt, egy 50 éves hivatal számára a fejlődés szempontjából, hogy a fogyatékkal élő volt Úttörő kínálatában szexualitás műhelyek és szociális tevékenységek, mint azokat, Graham és Ruvolo részt.

"De ha titkolom ezt a kérdést, hogy vissza fog térni kísérteni meg, tette hozzá Levy, akinek hivatal szolgál több, mint 20.000 minden korosztály a New York-i metró területén. "Ráadásul, ha egyszer a vonat az embereket, hogy a maguk számára, és biztosítja számukra egyfajta ígéret, hogy nem követik keresztül tényleg kegyetlen."

Gyakorlatilag minden ügynökség támogatja a jogot a felnőtt beleegyezik, hogy a szexuális életre, de a hivatalos osztályok korszerűsítésére és a szexualitás, mint azok az intézmény kínál, ritkák.

"Tájékoztatáson választás egyik fő témája a területen, de a tényleges támogató programok a szexuális életet nem ott," mondta Charlie Lakin, kutatási igazgatója az intézet a közösségi integráció a University of Minnesota, aki azt mondja, hogy más ügynökségek vásárolja meg a fiatal felnőtt intézet munkatársai oktatási anyagok, és felkérte a személyzet tagjai beszélni.

Szülői engedély

Graham anyja első reakciója volt a félelem, amikor a lánya szociális munkások megkérte, hogy tanítsa neki a randi és a szex.

"A szemem van szerte, amikor azt mondták, ez megtörténhet, mondta az anya, Maureen Graham. De gyorsabban, mint a legtöbb látta, hogy a logika: "Én mindig is akartam Mary Kate, hogy legközelebb egy normális életet lehetséges," mondta. "Szóval, hogyan tudnám nem akar ez neki is?

"Ez a" magában foglalja a gyűrű Mary Kate Graham visel, két szív összefonódik, ajándék Ruvolo. A pár beszélget a telefonon naponta többször, tekézni, moziba vagy egy étterem a legtöbb hétvégén, általában anyjukkal a vontathat.

"Olyan jó, hogy egymással, így támogató," Maureen Graham mondta. "Nem tudom, ha már volt szex, de már nagyon intim egymással, és hogy minden rendben van velem."

Áldását félre, Ruvolo és Graham állítása szerint igyekszik menteni magát a házasságra. "Azelőtt, hogy ez nem lenne jó," Ruvolo mondta.

Az intézetben, annak ellenére, szabadon szárnyaló beszélni, azt a célt, mind az alkalmazottak és az ügyfelek úgy tűnik, hogy szerető támogatása és tartós kapcsolatokat.

Fyne és mások megtanulták, hogy a társadalmi elszigeteltség egy égető kérdés, mint a szexualitás. A korai típusú Fyne megkérdezte, hogy a diákok azt az "OK, hogy egy partner a délutáni és egy másik este?"

A válasz, mint mondta, egy ébresztő.

"Nem tudom, hogyan lehet eljutni a dátum, Bobra," egy-egy diák nevezett ki. "Tehát a többi, ez csak szemét."

TheNewsTribune.Com

ActMon jelszó helyreállítása XP